24
May
11

De nieuwe versie

Vorige week weer eens op een beurs in het buitenland geweest. Dit was een heel bijzondere beurs. Een uniek concept, iedere bezoeker hapjes en drankjes, de standbemensing werd niet overgeslagen door de organisatie en bijna alle bezoekers behoorden tot de juiste doelgroep… De doelgroep van alle standhouders trouwens.

De boodschap van de organisatie aan de standhouders was duidelijk; alléén noviteiten tonen. Als je tegels, bakstenen, glas of keukens verkoopt is dat een makkelijker opgave dan voor ons “softwarejongens”. Er is immers nooit een noviteit, althans niet volgens de pers. Geloof me, het is verrekte lastig om je vernieuwde / nieuwe softwareproduct onder de aandacht van deze groep te brengen.

Attentie krijgen van dé bezoeker is op een dergelijke beurs een must, want, zoals gezegd is iedereen een mogelijk nieuwe klant. Mooie plaatjes tonen? Oud nieuws, wordt niet meer op gereageerd… De nieuwste Apple hardware oppoetsen en glimmend om aandacht laten schreeuwen? Joh, iedereen heeft tegenwoordig toch zo’n apparaat thuis staan! Een goede babbel dan? Wilt u me liever niet zomaar aanspreken, brutale Hollander!

Wat dán zult u zeggen? Goede vraag! Helaas voor u maar, omdat mijn concollegae deze column ook hebben gevonden, kan ik onze geheime trucs niet prijsgeven. Wat ik echter wel kan zeggen is dat het niet zit in het tonen van de nieuwe versie van de software, niet in het opnoemen van alle mooie nieuwe functies. Ook zit het niet in de wijze waarop je  foldermateriaal uitstalt.

De nieuwe versie van software is blijkbaar geen noviteit maar blijft wel erg interessant. Wij vermijden het onderwerp stelselmatig, het gaat tenslotte wat er nu mogelijk is.

Waarom stelt iedere bezoeker dan nog steeds de vraag; “Wanneer komt ie????”

Share

2 Responses to “De nieuwe versie”


  1. 1 Carl-peter Goossen May 25th, 2011 at 08:06

    Volgens mij ken je het boek “nieuwsgierigheid” http://mgtbk.nl/b29 haha

  2. 2 ibas Sep 15th, 2023 at 02:20

Leave a Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.