13
May
10

Clubliefde

Al zolang ik me kan herinneren ben ik een supporter van Feyenoord. Als klein ventje ging ik al met mijn pa en broertje naar het stadion “Waar je zo gezellig zit”. Buiten ballen deden we eerst met de buurman, Bennie Wijnstekers en later, op de lagere school voetbalden we op het grasveld waarna we bij ma Beenhakker (ja inderdaad de vrouw van de toenmalige Ajax-trainer maar in die tijd de moeder van een van mijn vrienden) een glaasje drinken. Toen we wat ouder waren gingen we zelfstandig met de bus naar De Kuip. Na een gewonnen wedstrijd zat je nog wel eens baldadig erg hard achter in de bus te zingen en opende je stiekem de dakluiken… (totdat de chauffeur via de intercom verzocht om deze weer te sluiten, wat je dan weer braaf deed). Het was een leuke tijd. In 1984, ik herinner het me nog als de dag van gisteren werd Feyenoord voor de eerste keer in 10 jaar weer landskampioen. Wat een geweldig team hadden we toen met Joop Hiele, Mario Been, Petur Petersson, Ruud Gullit, Johnny Rep en Peter Houtman zeg…

Mijn vrouw wees me deze week, na het gemopper van mij aangehoord te hebben over de beroerde resultaten van mijn cluppie, op het feit dat ik beter fan kon worden van een andere club. “Dan heb je minder vaak wat te schelden en ben je voortaan op zondag wat vrolijker”. Een argument waar op zich wat in zit maar ik denk dat ik nooit van mijn leven meer bij een andere club zal kunnen horen. Iets wat ik probeerde uit te leggen maar ze kwam met steekhoudende argumenten. Alleen al het feit dat een speler “tijdelijk” bij een club hoort en daarna vertrekt naar de concurrent is iets om over na te denken. Die concurrent kan natuurlijk ook Feyenoord zijn die een speler van een andere club inlijft. Om over trainers maar te zwijgen…

Tussen bovenstaande ervaringen en het werken met software zijn parallellen te trekken. Met de eerste software waar je tijdens je studie mee in aanraking komt blijf je altijd een relatie houden. De software waar je al jaren mee werkt kan weliswaar verouderd zijn maar je blijft geloven dat er betere tijden komen. Soms tegen beter weten in. Medewerkers van bedrijven waar je zaken mee doet verdwijnen naar andere bedrijven maar die volg je natuurlijk niet blindelings.

That reminds me… in 1984 was toen Johan Cruyff ook niet in Rotterdamse dienst??

Share

Leave a Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.