16
Jan
08

Mooie postzegel erop

Spam staat voor ongewenste post of ongewenste reclame en iedereen heeft er last van. Het lezen en verwijderen ervan kost veel tijd en is bijna niet te voorkomen. Vanmorgen op de radio hoorde ik dat er in het afgelopen jaar van alle e-mail verkeer maar liefst 95% als spam te categoriseren valt. Eigenlijk was dit nog goed nieuws ook want volgens de deskundige die aan het woord was is dit percentage in de voorgande jaren zelfs 97 en 98% geweest. De oplossing lijkt eenvoudig; installeer een spamfilter of vraag aan je provider of zij alle spam voor je uit de mail verwijderen.

Als je echter, zoals ik, nieuwsgierig van aard bent en tijdens het werken op de computer altijd je mailprogramma open hebt staan wordt je aandacht door het knipperende envelopje op je scherm net zolang getrokken totdat je hierop klikt. Op een slechte dag gebeurt dit een keer of 45. Helaas komt je verwachting dan maar al te vaak bedrogen uit, het bericht blijkt alsnog te gaan over libidoverhogende middelen, is een cc van een mail aan je collega over een nietszeggend onderwerp of het is – nog erger – een niet-verwacht bericht dat onmiddellijke attentie vereist. En ondertussen komt de ham (alle e-mail die geen spam is) toch in de spam-box terecht…

Wat te denken van de varianten op spam zoals spim (spam via msn of skype), scam (frauduleuze berichten), pham (sms spam) en belam (blauwe enveloppen).

Ik zou graag meer gewenste post tegemoet zien. Het liefst met een mooie postzegel erop en tegelijk per dag als een stapeltje verzameld op mijn bureau. Waarschijnlijk houd ik dan meer tijd over om mijn relaties wat vaker te bellen of bezoeken en op tijd mijn werk af te hebben.

Share

0 Responses to “Mooie postzegel erop”


  1. No Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.